BERICHT VAN DE RAAD VAN COMMISSARISEN VAN TABS HOLLAND N.V.
Zaandam, 25 september 2023

Aanstaande wijziging in Raad van Bestuur TABS Holland N.V.

Na bijna 15 jaar stopt René Olsthoorn per 1 januari 2024 als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van TABS Holland. René wordt opgevolgd door Bert van Veldhuizen.
Bert is sinds 2017 voorzitter van het bestuur van FSC Nederland en was de afgelopen jaren CEO van PGZ International, een jong bedrijf, actief op de doe-het-zelfmarkt. Voor die tijd heeft hij o.a. de functie van CEO van Bouwmaat Nederland bekleed.

Bert van Veldhuizen gaat als statutair bestuurder aan de slag, waarbij hij samen met René van ’t Hof de Raad van Bestuur vormt. René van ’t Hof is sinds 1 januari 2020 CFO en lid van de Raad van Bestuur van TABS Holland. Bert van Veldhuizen start formeel per 1 januari 2024, voor die tijd zorgt René Olsthoorn voor een goede overdracht.

René Olsthoorn begon in 2009 als CFO van TABS Holland. In 2019 volgde hij Anne Schouten op als CEO van TABS Holland, waarna hij het bedrijf één jaar alleen heeft geleid, tot de benoeming van René van ’t Hof.

René Olsthoorn heeft een heel belangrijke rol gespeeld in het succes van TABS Holland. Daarvoor danken wij hem zeer. In de 15 jaar dat René de onderneming leidde is het uitgegroeid tot een toonaangevend, gezond bedrijf, met in 2022 een omzet van ruim € 1 miljard en een nettoresultaat van € 66,8 miljoen.

TABS Holland is ontstaan na de overname van Deli Building Supplies in 2015 door het toenmalige PontMeyer N.V.. In de afgelopen jaren zijn er onder leiding van René Olsthoorn vele overnames gevolgd. De volgende bedrijven hebben TABS Holland verder versterkt: Woodimex International, Maasstad Hout & Plaat, Hormes Bouwmaterialen, Withagen Houtprodukten, Houthandel Looijmans, Alex van Gruijthuijsen, KoningsBlaauw Houthandel en De Jong Hout- en Staalhandel.

De Raad van Commissarissen ziet de ontwikkelingen met veel vertrouwen tegemoet, gelet op de staat van het bedrijf TABS Holland en de ruime en relevante ervaring van Bert van Veldhuizen, en wenst René Olsthoorn veel succes met de voortzetting van zijn carrière buiten TABS Holland.

Met vriendelijke groet,
A.L.M. Nelissen
Voorzitter RvC TABS Holland N.V.