PontMeyer Handelsbedrijven

PontMeyer is een one-stop-shopping formule, alles voor de bouw onder één dak: hout, plaat en bouwmaterialen. PontMeyer is voor iedereen die bouwt of verbouwt en richt zich op de zakelijke klant, maar ook de particuliere klant kan hier terecht. Haar vestigingsnetwerk bestrijkt heel Nederland.

Koninklijke Jongeneel

Jongeneel is een distributeur van hout, plaat en bouwmaterialen. Zij onderscheidt zich op het gebied van hout, plaat en gevel. Het assortiment hout en plaat is breed en aangevuld met relevante bouwmaterialen. Jongeneel vestingen zijn verdeeld over heel Nederland en zijn allemaal voorzien van het drive-in model.

Astrimex

Astrimex is een toonaangevende groothandel in afbouwmaterialen. Zij levert producten van vooraanstaande leveranciers van plafond en wandproducten. Vanuit verschillende vestigingen worden bouwspecialisten dagelijks voorzien van een breed scala aan afbouwproducten, zowel in standaard uitvoeringen als maatwerk.

RET Bouwproducten

RET Bouwproducten is een importeur van plaatmateriaal met een breed scala aan specials. Het assortiment bestaat uit de productgroepen: plaatmateriaal, gevel, interieur, wand & plafond, brandpreventie en deuren & kozijnen. Door deze mix fungeert zij als one-stop shopping toeleverancier aan de handel en de industrie.

Houthandel Van Dam

Houthandel van Dam bedient haar klanten met producten vanuit de catagorieën geveltimmerwerk, lijstwerk en gevelbekleding. Haar klanten bevinden zich vooral in de houtverwerkende industrie en regionale handel. Naast de voorraadartikelen ondersteunt Van DAM eveneens in klantspecifieke orders.

Heuvelman Hout

Heuvelman Hout is importeur van vurenhout en richt zich op de houtverwerkende industrie. Door de uitgebreide productiemogelijkheden levert Heuvelman veel  maatwerk aan klanten die vurenhouten halffabricaten verwerken. De klantwaarde is gebaseerd op een bovengemiddelde kwaliteit en het gestructureerd en op tijd leveren van producten.

Centrop Houtimport

Als voorraadhoudend naaldhoutspecialist heeft Centrop Houtimport vele mogelijkheden. Met een voorraad, bewerkingsafdeling (De Twee Gebroeders) en logistiek belevert Centrop het hele land binnen twee dagen. Met rechtstreekse aanvoer vanaf zagerijen kunnen logistieke kosten overgeslagen worden met zeer scherpe tarieven tot gevolg.

Hillegersbergsche Gevelproducten

Hillegersbergsche Gevelproducten (HGPro) is dé importeur in Nederland op het vlak van de toelevering van gevelproducten en -systemen aan de handel en industrie. Door de ruime voorraadpositie, de excellente bewerkingsmogelijkheden en de goede logistieke service kan HGPro de klant optimaal bedienen.

Trima

Trima is importeur en groothandel in plaatmateriaal. Bij Trima werken gemotiveerde collega’s die dagelijks ongeveer 280 m3 plaat (ver-)kopen. Dit doen zij deels intern en deels extern. Hout- en bouwmaterialenhandels zijn de belangrijkste klanten, daarnaast levert Trima ook aan diverse industriële verwerkers van plaatmateriaal. Door de ervaring en specialisme is Trima voor alle TABS Medewerkers graag de vraagbaak op het gebied van platen.


Hormes

Het bedrijf Hormes is gevestigd in Wijchen. Het bestaat uit de verkoop van bouwmaterialen, maar ook hout en plaat, een keukens- en tegels-showroom en een shop/bouwmarkt. Voor de verkoop van bouwmaterialen is Hormes vooral gericht op de kleinschalige nieuwbouw- en renovatiemarkt en daarmee op ZZP’ers, kleine- en middelgrote aannemers. Voor keukens en tegels heeft Hormes eigen inkoopkanalen, de afzet gebeurt aan zowel de professionele- als de particuliere kant.

Houthandel Looijmans

Het bedrijf Looijmans is gevestigd in Someren. Het is een specialistische houthandel met een breed assortiment aan houtproducten, plaatmateriaal en deuren. In Someren is naast een (afhaal)vestiging, tevens sprake van een moderne machinale, die o.a. bestaat uit een C.N.C.-gestuurde 4-zijdige schaafbank en een Selco opdeelzaag. Hiermee worden profileringen en schaafwerkzaamheden uitgevoerd. Daarnaast is een showroom aanwezig waar deuren, plafonds en vloeren worden verkocht.

Withagen Houtprodukten

Het bedrijf Withagen is gevestigd in Leek. Het levert gelamineerd constructiehout aan de handel en industrie. Het bedrijf onderscheidt zich door korte levertijden van enkele en op maat gemaakte stuks. Het onderdeel Withagen Vilam levert gelamineerd foutvrij naaldhout aan de timmerindustrie.
Alex Gruijthuijsen

Alex van Gruijthuijsen is gevestigd in Beneden-Leeuwen en bestaat uit drie onderdelen. Alex Bouwmarkt verkoopt bouwmaterialen, KlusWijs Beneden-Leeuwen is een uitgebreide bouwwinkel, vergelijkbaar met een doe-het-zelf, en GBM Sanitair Studio is een sanitair- en tegelshowroom. Het klantenbestand van de bouwmarkt bestaat uit bouw-, klus- en installatiebedrijven, maar ook particulieren. Bij de bouwwinkel en de sanitair- en tegelshowroom kopen zowel professionele als particuliere klanten, waarvan de laatste groep het grootst is. De KlusWijs-winkel heeft eind 2022 een oppervlakte van 1.550m², waarmee het de grootste winkel is van TABS Holland.

KoningsBlaauw Houthandel

KoningsBlaauw Houthandel is gevestigd in Oosterwolde (Friesland). KoningsBlaauw is een houthandel met bewerkingsmogelijkheden als schaven, profileren, frezen en zagen. Hiertoe beschikt het bedrijf over een uitgebreid machinepark, waaronder drie vierzijdige schaafbanken, een CNC-bewerkingscentrum en een automatische afkortzaag. KoningsBlaauw biedt tevens een kleine afhaalmogelijkheid en een webshop. De houthandel verkoopt loof- en naaldhout, maar ook plaatmateriaal. KoningsBlaauw biedt tevens een klein assortiment aan gevelbekleding, deuren en kozijnen en bouwmaterialen. De klanten van KoningsBlaauw zijn voornamelijk zakelijk. .

De Jong Hout en Staalhandel

De Jong Hout en Staalhandel (DJH&S) is gevestigd in Rhenen (Utrecht). DJH&S is voor 95% een online speler met een beperkt assortiment. Het assortiment bestaat vooral uit Douglas hout, steigerdelen en schuttingen in hout, en funderingsstaal (bouwstaalmatten etc.). Bewerkingen zijn eveneens mogelijk. DJH&S verkoopt aan de zakelijke en particuliere markt, in Nederland en België.