Categories:

P E R S B E R I C H T
Zaandam, 25 januari 2023

TABS Holland N.V. heeft een overeenkomst getekend voor de overname van KoningsBlaauw Houthandel in Oosterwolde (Friesland).

KoningsBlaauw is een houthandel met bewerkingsmogelijkheden als schaven, profileren, frezen en zagen en daarnaast een kleine afhaalmogelijkheid en een webshop. Er werken vakmensen, waaronder eigenaren Hielke Koning en Jan Blaauw. De houthandel verkoopt loof- en naaldhout, maar ook plaatmateriaal, en in mindere mate gevelbekleding, deuren en kozijnen en bouwmaterialen.

TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout, plaat en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. De activiteiten van TABS Holland bestaan uit verschillende bedrijven, waaronder de landelijke hout-, plaat- en bouwmaterialen-handels PontMeyer en Jongeneel en een negental groothandels.

KoningsBlaauw Houthandel is opgericht in 2006, de huidige eigenaren zijn Hielke Koning en Jan Blaauw. De overname van KoningsBlaauw is door haar specialisme, goede klantenkring en sterke regionale positie een waardevolle toevoeging aan de huidige activiteiten van TABS Holland en hiermee een aantrekkelijke overname. Zowel Hielke als Jan zullen werkzaam blijven binnen het bedrijf.

Na de verwerving van KoningsBlaauw Houthandel en de vier in 2022 gerealiseerde overnames, heeft TABS Holland 105 vestigingen verspreid over Nederland. Naast PontMeyer en Jongeneel maken de volgende importeurs/groothandels deel uit van het bedrijf: Heuvelman Hout, RET Bouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Trima, Houthandel Van Dam en Astrimex. Het bedrijf telt ongeveer 1.700 FTE. Bij KoningsBlaauw werkt een klein team van 7-8 FTE met veel vakkennis.

René Olsthoorn, CEO van TABS Holland: “We zijn blij met de aanstaande overname van KoningsBlaauw Houthandel. We zien het als een mooie aanvulling op onze activiteiten. KoningsBlaauw is een gezond en goed geleid bedrijf met een goede naam. Door uitbreiding van onze landelijke dekking met de KoningsBlaauw-vestiging kunnen wij onze klanten nog beter bedienen. Daarnaast verwelkomen we Hielke en Jan en hun collega’s graag binnen TABS Holland.”

Voor nadere informatie:
René Olsthoorn, CEO TABS Holland, en René van ’t Hof, CFO TABS Holland, tel. 075 – 6536 234.
Zie ook: www.tabsholland.nl